Νέα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον

Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον

Το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον σου δίνει μέχρι 18.000 ευρώ για να επισκευάσεις το σπίτι σου!

Πότε θα τρέξει το νέο πρόγραμμα; Πόσους αφορά; Δείτε εδώ αναλυτικα

Από τον Σεπτέμβριο πρόκειται να τρέξει το νέο «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον» . Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους και αφορά τα σπίτια όλης της Ελλάδας.

Ετικέτες:

Αντικατάσταση: Σφράγισε το σπίτι σου και «άνοιξε» την πόρτα στην οικονομία!

Ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την απώλεια ενέργειας στα σπίτια είναι τα παλιά κουφώματα. Τα παλιά παράθυρα και οι πόρτες είναι οι κύριες πηγές που ευθύνονται για την απώλεια θερμότητας κατά τη χειμερινή περίοδο και την απώλεια ψύξης κατά την καλοκαιρινή, που σύμφωνα με μελέτες μπορεί να φτάσει το 35%*.

Ετικέτες:

Τι είναι τα υβριδικά συστήματα Europa

Τα Υβριδικά Συστήματα Αλουμινίου Hybrid είναι συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου πού σας εξασφαλίζουν ενισχυμένη θερμομόνωση και άρα μεγαλύτερη οικονομία στα χρήματα που ξοδεύετε για θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού σας. Τόσο το κρύο όσο και η ζέστη, με τα συστήματα Hybrid, επηρεάζουν πολύ λιγότερο την εσωτερική θερμοκρασία του εσωτερικού του σπιτιού σας.

Ετικέτες:

Οδηγίες συντήρησης και καλής λειτουργίας για σήτες με ερπύστρια

σήτες με ερπύστρια: Europa Flexa

Η επιλογή της σήτας για το χώρο μας είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, αν αναλογιστούμε ότι για όλα έχει φροντίσει η EUROPA. Παρόλα αυτά οφείλουμε και εμείς οι ίδιοι ως καθημερινοί χρήστες των σητών να έχουμε υπόψη μας μερικές χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε τα προϊόντα μας να διαρκέσουν περισσότερο κι να λειτουργούν σαν καινούρια. Οδηγίες συντήρησης και καλής λειτουργίας για σήτες με ερπύστρια.

Ετικέτες:

Θερμομόνωση

Το κούφωμα πρέπει να εμποδίζει ή τουλάχιστον να μειώνει τη μετάδοση της θερμοκρασίας από τον εσωτερικό χώρο στον εξωτερικό και αντιθέτως. Εξαρτάται από τα υλικά κατασκευής του κουφώματος, από την κράτηση αέρα και από τον τύπο του τζαμιού. Τα παραπάνω εξηγούν το φαινόμενο της θερμομόνωσης. Προτού παρουσιαστεί τι σημαίνει θερ- μομόνωση και ειδικότερα στα κουφώματα του αλουμινίου παρατίθενται σύντομα τα βασικά στοιχεία της θερμότητας και της θερμοκρασίας.

Ετικέτες:

Οδηγίες καθαρισμού & συντήρησης κουφωμάτων αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ωστόσο, ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος όταν οι επι- καθήσεις σκόνης ή άλλων ρύπων είναι εμφανείς στην επιφάνεια των κουφωμάτων και θα πρέπει να γίνεται με νερό και προϊόντα καθαρισμού που έχουν pH μεταξύ 5,5 και 8.

Ετικέτες:

Βήματα για το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ' οίκον

Η Europa, στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των τελικών καταναλωτών, συγκέντρωσε τα κύρια βήματα που χρειάζονται για την ομαλή ένταξη των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Εξοικονόμηση Κατ’Οίκον». Το ύψος της σχετικής επιδότησης μπορεί να ανέλθει έως και 70% του συνολικού κόστους.

Ετικέτες:

Στεγάνωση

Αποτελεί την ικανότητα παρεμπόδισης του περάσματος στους εσωτερικούς χώρους του κουφώματος του νερού της βροχής ακόμα και κάτω από αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες. Σε κάποια σημεία του κουφώματος επιτρέπεται η είσοδος υγρασίας και η απορροή της - γιατί έχει σχεδιαστεί από τον κατασκευαστή του.

Ετικέτες:
Εγγραφή στο Νέα